{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekt "Jedan zakon -jedan fond" je prioritet vlade FBiH

F
21.9.2007. u 15:55
0
0
Projekt "Jedan zakon -jedan fond" je prioritet vlade FBiH
0
Projekt "Jedan zakon -jedan fond" je prioritet vlade FBiH
Predsjednik Jedinstvene organizacije boraca (JOB) BiH "Unija veterana" Saud Kulosman pozdravio je danas namjeru Federalne vlade za provođenje reforme u oblasti boračko- invalidske zaštite.
Kulosman se danas u Sarajevu zajedno s drugim predstavnicima ove organizacije susreo s federalnim premijerom dr. Nedžadom Brankovićem i ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zahidom Crnkićem, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.

"Projekt 'Jedan zakon - jedan fond' prioritet je Federalne vlade. Na taj način će, s jedne strane, na jednom mjestu biti objedinjeno ono što je sada regulirano u tri zakona, a s druge, omogućiti uvid u prinadležnosti svakog pojedinca kojem se sredstva isplaćuju na teret budžeta i fondova", kazao je tom prilikom federalni premijer.

Za uspjeh ovog projekta, dodao je, potreban je i jedinstven reprezentant svih udruženja u FBiH proisteklih iz rata. Dakle, na boračkim udurženjima je zadatak formiranja koordinacionog tijela koje bi bilo partner u kontaktima s predstavnicima vlasti.

Među problemima koje su predstavnici JOB-a naglasili su stambena pitanja, zapošljavanje demobilisnih boraca te potreba utvrđivanja ko i na kojem nivou organizira manifestacije kojima se obilježavaju značajni događaji iz odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: