{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekcija filma "Carlina lista" i panel diskusije

F
FENA
10.12.2007. u 14:53
0
0
Projekcija filma "Carlina lista" i panel diskusije
0
Projekcija filma "Carlina lista" i panel diskusije
Udruženje "Pravo ljudski" iz Sarajeva za 13. decembar u 19 sati u UNITIC kinodvorani najavilo je projekciju dokumentarnog filma 'Carlina lista' autora Marcela Schüpbacha, nakon koje će uslijediti panel diskusija.
Povod za ovaj događaj je činjenica da istog dana u Haagu glavna tužiteljica ICTY-a Carla del Ponte u društvu evropske političke elite obilježava okončanje svog dugogodišnjeg mandata.

Sudjelovanje na panel diskusiji potvrdili su Refik Hodžić, bivši glasnogovornik ICTY-a; Mirsad Tokača, predsjednik IDC-a; prof. dr. Zdravko Grebo, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Marinko Jurčević, glavni državni tužitelj u BiH.

Ovaj projekt podrazumijeva četiri projekcije i četiri rasprave koje će biti održane u Haagu, Sarajevu (Udruženje 'Pravo ljudski' i IDC), Beogradu (Fond za humanitarno pravo) i Zagrebu (Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću).

Događaj je organiziran u suradnji s Amnesty International Film festivalom 'Stichting Movies That Matter' iz Holandije, te regionalnim partnerima: Istraživačko dokumentacionim centrom (Sarajevo), Fondom za humanitarno pravo (Beograd) i Documentom - Centrom za suočavanje s prošlošću (Zagreb), a uz finansijsku podršku švicarske ambasade u Sarajevu i 'Stichting Movies That Matter'.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: