{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekat za uspostavu boljih mehanizama saradnje policije i tužilaštva

S
8.4.2008. u 11:57
0
0
Projekat za uspostavu boljih mehanizama saradnje policije i tužilaštva
0
Projekat za uspostavu boljih mehanizama saradnje policije i tužilaštva
Ceremonija svečanog potpisivanja Sporazuma o saradnji u projektu "Uspostavljanje boljih mehanizama saradnje policije i tužilaštava“ održat će se sutra, 9. aprila, s početkom u 10.30 sati u prostorijama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine.
Sporazum će potpisati Branko Perić, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, Tarik Sadović, ministar sigurnosti BiH, Muhidin Alić, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH i Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Projekat finansira Vlada Velike Britanije i ima za cilj da osigura bolju saradnju policije i tužilaštava usvajanjem neophodnih podzakonskih akata, uspostavljanjem kontinuirane zajedničke edukacije policije i tužilaca, usaglašavanjem evidencija i statistika kao i obezbjeđenjem uslova za pristup kaznenim i drugim evidencijama.

Implementacijom ovog projekta povećat će se učinkovitost tužilaštava u procesuiranju krivična djela.

Ambasador Kraljevine Velike Britanije u BiH, Matthew Rycroft, te visoki zvaničnik EUPM-a će se također obratiti prisutnima.

Ovaj Sporazum predstavlja okvir buduće saradnje između strana potpisnica, kao i njihovih obaveza i dužnosti u provedbi projekta "Uspostavljanje boljih mehanizama suradnje policije i tužiteljstava“.

Sporazumne strane će raditi zajedno i poduzimati aktivnosti u vezi s pitanjima iz svoje nadležnosti, kao i pitanjima od zajedničkog interesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: