{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekat STUB podupire mlade u BiH

S
26.5.2010. u 11:41
0
0
Projekat STUB podupire mlade u BiH
0
Projekat STUB podupire mlade u BiH
Centar kreativnih inicijativa mladih Symbiosis i Fond otvoreno društvo Soroš u ponedjeljak, 24. maja 2010., predstavili su javnosti projekat "STUB – Mreža studentskih poslova" pokretanjem zvanične stranice projekta.
STUB je odlučan odgovor na inicijativu "hitnog fonda" FOD Soroš za rješavanje kriznih problema u Bosni i Hercegovini i regionu.

STUB je energičan, hitan i neophodan korak ka oporavku bh ekonomije i jedan od načina da se podstakne progres u zemlji u kojoj je to danas zaboravljena riječ, stoji u saopštenju iz Symbiosisa.

Fokus ovog projekta čini zapošljavanje mladih, sticanje samopouzdanja i edukacija. Ujedno, cilj projekta je skrenuti pažnju na neprocjenjiv resurs koji čine mladi ljudi, te pokazati svim utjecajnim strukturama kako je vrijeme da mladi akademski građani preuzmu stvar u svoje ruke, odnosno omogućiti mladima da učestvuju u realizaciji privremenih poslova koji će im pomoći u boljem razumjevanju budućeg profesionalnog usmjerenja.

Projekat je zamišljen kao alat koji poslodavcima omogućava da na jednostavan način ponude priliku mladim ljudima. Više informacija potražite na www.msp.ba.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: