Put ka zaposlenju
0

Projekat STUB podupire mlade u BiH

Sarajevo-x.com
Centar kreativnih inicijativa mladih Symbiosis i Fond otvoreno društvo Soroš u ponedjeljak, 24. maja 2010., predstavili su javnosti projekat "STUB – Mreža studentskih poslova" pokretanjem zvanične stranice projekta.

STUB je odlučan odgovor na inicijativu "hitnog fonda" FOD Soroš za rješavanje kriznih problema u Bosni i Hercegovini i regionu.

STUB je energičan, hitan i neophodan korak ka oporavku bh ekonomije i jedan od načina da se podstakne progres u zemlji u kojoj je to danas zaboravljena riječ, stoji u saopštenju iz Symbiosisa.

Fokus ovog projekta čini zapošljavanje mladih, sticanje samopouzdanja i edukacija. Ujedno, cilj projekta je skrenuti pažnju na neprocjenjiv resurs koji čine mladi ljudi, te pokazati svim utjecajnim strukturama kako je vrijeme da mladi akademski građani preuzmu stvar u svoje ruke, odnosno omogućiti mladima da učestvuju u realizaciji privremenih poslova koji će im pomoći u boljem razumjevanju budućeg profesionalnog usmjerenja.

Projekat je zamišljen kao alat koji poslodavcima omogućava da na jednostavan način ponude priliku mladim ljudima. Više informacija potražite na www.msp.ba.