{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekat "Partneri u učenju" za kvalitetniji pristup u obrazovanju

F
22.1.2009. u 13:45
0
0
Projekat "Partneri u učenju" za kvalitetniji pristup u obrazovanju
0
Projekat "Partneri u učenju" za kvalitetniji pristup u obrazovanju
Foto: Arhiv
Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić i direktorica Ureda Microsoft BiH Lejla Zukić-Krivdić potpisale su danas u Sarajevu Memorandum o razumijevanju kojim je uspostavljen okvir za dugoročnu suradnju u okviru svjetskog programa Microsoft korporacije nazvanog "Partneri u učenju" (PiL).
Cilj programa PiL-a je prvenstveno da se osnovnim i srednjim školama u BiH olakša pristup informaciono komunikacijskim tehnologijama te uvedu inovativni pristupi u pedagogiji i profesionalnom usavršavanju nastavničkog kadra.

Zukić-Krivdić kazala je novinarima da Microsoft BiH u pet godina planira uložiti oko 500.000 dolara u razvoj tog programa.

Ulaganja se u prvoj fazi odnose na edukaciju nastavnika kroz određene programe obuke za upotrebu IK tehnologija, izradu nastavnog materijala te uspostavljanje mreže inovativnih nastavnika.

Ministrica Alić istaknula je spremnost Vlade FBiH i resornog ministarstva da sudjeluje u realizaciji programa "Partneri u učenju" i kazala da je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke (FMON) s tim u vezi opremilo kabinete informatike u 50 osnovnih i srednjih škola u FBiH.

Dodala je da je u protekom periodu suvremenom IKT opremom opremljeno sedam multimedijalnih centara u svim univerzitetskim studentskim centrima u FBiH, te omogućen besplatan pristup međunarodnim naučnim bazama.

Zahvaljujući projektu "Partneri u učenju", od 2003. godine omogućen je kvalitetniji pristup suvremenim tehnologijama u obrazovanju za više od 90 miliona učenika, nastavnika i kreatora obrazovnih politika u 101 državi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: