{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekat istraživanja Bosanske doline piramida u Saudijskoj Arabiji

F
30.4.2008. u 16:43
0
0
Projekat istraživanja Bosanske doline piramida u Saudijskoj Arabiji
0
Projekat istraživanja Bosanske doline piramida u Saudijskoj Arabiji
U okviru globalne prezentacije projekta istraživanja Bosanske doline piramida, osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić boravit će od 3. do 8. maja u posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji.
U suradnji s Ambasadom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH i ambasadorom Fahadom Al-Zeidom, dogovoreno je nekoliko prezentacija na kojima će Osmanagić prezentirati rezultate istraživanja arheoloških lokaliteta u Visokom.

"U okviru posjete planirani su sastanci s visokim zvaničnicima ministarstava kulture, turizma te Ministarstva za visoko obrazovanje kojima ću i predočiti projekt istraživanja Bosanske doline piramida i informirati ih o međunarodnim verifikacijama projekta koje su došle prvenstveno od eminentnih egipatskih i ruskih eksperata", izjavio je Feni Osmanagić.

Dogovorena je i prezentacija projekta studentima i profesorima Fakulteta za arheologiju najvećeg Univerziteta u Saudijskoj Arabiji "Kralj Saud".

Osmanagić će pozvati arheologe i antropologe iz Saudijske Arabije da učestvuju na prvoj međunarodnoj konferenciji o Bosanskoj dolini piramida u Sarajevu od 25. do 30. augusta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: