{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Programi zapošljavanja pripravnika

F
28.11.2008. u 15:27
0
7
Programi zapošljavanja pripravnika
0
Programi zapošljavanja pripravnika
Vlada Kantona Sarajevo je na svojoj 87. sjednici utvrdila Program o dopunama programa mjera za podsticaj i održavanja više stope zaposlenosti i poboljšanje strukture zaposlenih u Kantonu Sarajevo u 2008. godini s načinom i kriterijima realizacije, saopćeno je iz Pres službe KS-a.
Izmjenama i dopunama finansijskog plana JU "Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo" za 2008. godinu osigurana su sredstva od 2.300.000 KM i to za: Program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika VSS; VŠS; SSS i KV stručne spreme, a sredstva planirana za ovu namjenu iznose 2.213.000 KM i Program sufinasiranja zapošljavanja osoba s invalidtetom od 70 posto do 100 posto invaliditeta, a planirana sredstva za ovu namjenu iznose 87.000 KM.

Vlada KS-a je usvojila i radnu verziju Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o taksi prijevozu i zatražila od Ministarstva saobraćaja KS-a da u naredna 21 dan pribavi mišljenja i sugestije zainteresiranih subjekata u ovoj oblasti.

Takođe, usvojen je Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama po Akcionom planu za suzbijanje nelegalih radnji u vezi s obavljanjem taksi djelatnosti u Kantonu Sarajevo.

Zbog prelaska na novu dužnosti, Ibrahim Hadžibajrić razrješen je dužnosti direktora Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida, a do okončanja procedure javnog konkursa za izbor novog direktora, Vlada KS-a je dala saglasnost za imenovanje Mirsada Delalića za v.d. direktora tog Fonda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: