Programi zapošljavanja pripravnika

F
FENA
28.11.2008. u 15:27
0
7
Programi zapošljavanja pripravnika
0
Programi zapošljavanja pripravnika
Vlada Kantona Sarajevo je na svojoj 87. sjednici utvrdila Program o dopunama programa mjera za podsticaj i održavanja više stope zaposlenosti i poboljšanje strukture zaposlenih u Kantonu Sarajevo u 2008. godini s načinom i kriterijima realizacije, saopćeno je iz Pres službe KS-a.
Izmjenama i dopunama finansijskog plana JU "Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo" za 2008. godinu osigurana su sredstva od 2.300.000 KM i to za: Program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika VSS; VŠS; SSS i KV stručne spreme, a sredstva planirana za ovu namjenu iznose 2.213.000 KM i Program sufinasiranja zapošljavanja osoba s invalidtetom od 70 posto do 100 posto invaliditeta, a planirana sredstva za ovu namjenu iznose 87.000 KM.

Vlada KS-a je usvojila i radnu verziju Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o taksi prijevozu i zatražila od Ministarstva saobraćaja KS-a da u naredna 21 dan pribavi mišljenja i sugestije zainteresiranih subjekata u ovoj oblasti.

Takođe, usvojen je Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama po Akcionom planu za suzbijanje nelegalih radnji u vezi s obavljanjem taksi djelatnosti u Kantonu Sarajevo.

Zbog prelaska na novu dužnosti, Ibrahim Hadžibajrić razrješen je dužnosti direktora Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida, a do okončanja procedure javnog konkursa za izbor novog direktora, Vlada KS-a je dala saglasnost za imenovanje Mirsada Delalića za v.d. direktora tog Fonda.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: