{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Program za jačanje suradnje među mladima u Jugoistočnoj Evropi

10.9.2003. u 14:03
0
0
Program za jačanje suradnje među mladima u Jugoistočnoj Evropi
0
Program za jačanje suradnje među mladima u Jugoistočnoj Evropi
OIA u saradnji sa Allavidom vas sa zadovoljstvom obavještava da počinje sa radom fond, koji će funkcionisati najmanje dvije godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Fond je usmjeren na neiskusne lokalne organizaciie koje prije nisu uključivane u internacionalno partnerstvo. Iz OIA-e se nadaju da će podijeliti 50-60 grantova tokom navedenog perioda, u toku četiri selekcionalna ciklusa, sa najvećim iznosom po jednom grantu od €3000.

MISIJA I VRIJEDNOSTI

Cilj fonda jeste da ohrabri razmjenu vještina, znanja iskustva među mladima širom Jugoistočne Evrope, da bi na taj način podstakli i proširili njihovo zalaganje u njihovim lokalnim zajednicama i šire. Osnovni principi na kojima fond počiva su tolerancija i poštovanje drugih, bez obzira na etničke, religiozne ili političke razlike koje postoje između njih.

USLOVI

Grupe (registrovane- neregistrovane) se mogu prijaviti ukoliko su njihovi članovi mladi između 16-30 godina starosti ili ukoliko grupe rade sa ljudima tog uzrasta. Oni i njihovi partneri moraju biti osnovani u sredinama gdje će se projekat implementirati i da dolaze iz najmanje dvije od navedenih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Rumunija i Srbija.

OKVIR AKTIVNOSTI

Mogućnosti-aktivnosti koje dolaze u obzir:
• Treninzi, radionice, seminari, studijske posjete koje imaju za cilj razvoj vještina
• zajednički projekti, kampanje ili drugi događaji
• volonterske razmjene sa drugim organizacijama za mlade;
• Zajedničke akcije usmjerene na istraživanje.

Učešće pojedinaca u regionalnim susretima, kao što su konferencije na kojima je prisustvo lokalnih organizacija rijetko, može se također uzeti u razmatranje.

INFORMACIJE I APLIKACONE PROCEDURE


Fondom upravlja koordinator Allavidinog fonda sa sjedištem u Sofiji, Bugarska, sa partnerskim organizacijama Jugoistočne Evrope. Detaljnije informacije su dostupne u smjernicama i aplikaciji na:

www.mladi.info/bh/youth.htm

Rok za apliciranje je: 1. oktobar 2003.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: