{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Program za jačanje suradnje među mladima u Jugoistočnoj Evropi

Klix.ba
10.9.2003. u 14:03
0
0
Program za jačanje suradnje među mladima u Jugoistočnoj Evropi
0
Program za jačanje suradnje među mladima u Jugoistočnoj Evropi
OIA u saradnji sa Allavidom vas sa zadovoljstvom obavještava da počinje sa radom fond, koji će funkcionisati najmanje dvije godine.
Fond je usmjeren na neiskusne lokalne organizaciie koje prije nisu uključivane u internacionalno partnerstvo. Iz OIA-e se nadaju da će podijeliti 50-60 grantova tokom navedenog perioda, u toku četiri selekcionalna ciklusa, sa najvećim iznosom po jednom grantu od €3000.

MISIJA I VRIJEDNOSTI

Cilj fonda jeste da ohrabri razmjenu vještina, znanja iskustva među mladima širom Jugoistočne Evrope, da bi na taj način podstakli i proširili njihovo zalaganje u njihovim lokalnim zajednicama i šire. Osnovni principi na kojima fond počiva su tolerancija i poštovanje drugih, bez obzira na etničke, religiozne ili političke razlike koje postoje između njih.

USLOVI

Grupe (registrovane- neregistrovane) se mogu prijaviti ukoliko su njihovi članovi mladi između 16-30 godina starosti ili ukoliko grupe rade sa ljudima tog uzrasta. Oni i njihovi partneri moraju biti osnovani u sredinama gdje će se projekat implementirati i da dolaze iz najmanje dvije od navedenih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Rumunija i Srbija.

OKVIR AKTIVNOSTI

Mogućnosti-aktivnosti koje dolaze u obzir:
• Treninzi, radionice, seminari, studijske posjete koje imaju za cilj razvoj vještina
• zajednički projekti, kampanje ili drugi događaji
• volonterske razmjene sa drugim organizacijama za mlade;
• Zajedničke akcije usmjerene na istraživanje.

Učešće pojedinaca u regionalnim susretima, kao što su konferencije na kojima je prisustvo lokalnih organizacija rijetko, može se također uzeti u razmatranje.

INFORMACIJE I APLIKACONE PROCEDURE


Fondom upravlja koordinator Allavidinog fonda sa sjedištem u Sofiji, Bugarska, sa partnerskim organizacijama Jugoistočne Evrope. Detaljnije informacije su dostupne u smjernicama i aplikaciji na:

www.mladi.info/bh/youth.htm

Rok za apliciranje je: 1. oktobar 2003.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: