{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Program obilježavanja Dana grada Sarajevo

F
4.4.2007. u 12:40
0
0
Program obilježavanja Dana grada Sarajevo
0
Program obilježavanja Dana grada Sarajevo
Grad Sarajevo će ove godine prvi put slaviti Dan grada Sarajeva tri dana, 5., 6. i 7. aprila.
Programom obilježavanja Dana grada Sarajeva u 2007., u ova tri dana planirano je održavanje manifestacija namijenjenih svim generacijama građana Grada Sarajeva, djeci, mladima i starijima, kazao je danas na pres-konferenciji u Sarajevu, prezentirajuću program obilježavanja Dana grada Sarajevo, predsjednik Izvršnog odbora za obilježavanje Dana grada i zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović.

U četvrtak 5. aprila u 18.00 sati u dvorani BKC-a bit će održan pop rok festival "Pjevajmo domaće" za učenike osnovnih škola. Na festivalu će nastupiti 16 solista, a ove godine učestvuju i djeca iz općina koje nisu u sastavu Grada Sarajeva.

Sutra u 20.00 sati u Domu mladih Skenderija bit će upriličena premijera filma "Tunel nade" slovenskog reditelja Matjaža Fistraveca.

U petak 6. aprila predviđeno je polaganje cvijeća kod "Vječne vatre", na Mostu "Suade Dilberović i Olge Sučić", na Spomen-obilježju "Vraca", na šehidskom mezarju "Kovači" i Trgu ZAVNOBiH-a.

Zamjenik gradonačelnice Predrag Mitrović pozvao je sve građane Sarajeva da prisustvuju polaganju cvijeća, naglasivši kako Grad Sarajevo ne smije zaboraviti one koji su branili ovaj grad.

Temeljac za spomen-obilježje svoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine bit će postavljen 6. aprila u 09.30 na lokalitetu fontane u Velikom parku. U 14.30 predviđen je i obilazak lokaliteta "prve kuće Sarajeva", Isa-begove tekije, darovane gradu 1462. godine.

U 16.00 sati u Zemaljskom muzeju bit će otvorena izložba slika Sarajeva 1878.-1914. godine.

Svečana sjednica Gradskoj vijeća bit će održana u 18.00 sati u Narodnom pozorištu. Na sjednici bit će uručene jedna pojedinačna i jedna kolektivna Šestoaprilska nagrada, te Ključ Grada Sarajeva. Dobitnik pojedinačne Šestoaprilske nagrade je akademik prof. dr. Božidar Matić, a dobitnik kolektivne Šestoaprilske nagrade je Pedijatrijska klinika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Dobitnica Ključa Grada Sarajeva je primadona Gertruda Munitić.

U 20.00 sati u dvorani BKC-a bit će održan koncert Instituta za sevdah Omer Pobrić. Naglašeno je da će ovo biti koncert za sve generacije, a učesnici će biti iz cijele BiH. Ulaz na ovaj koncert je besplatan, a sve pjesme će biti o Sarajevu.

U subotu 7. aprila u 20.30 sati u Domu mladih na Skenderiji bit će održan pop rok koncert namijenjen mlađoj populaciji na kojem će nastupiti 'Letu štuke'. Grad Sarajevo osigurat će i određeni broj besplatnih ulaznica za učenike srednjih škola.

Povodom obilježavanja Dana grada Sarajevo u osnovnim školama bit će održana i takmičenja u malom nogometu, šahu.

Grad Sarajevo je za realizaciju programa obilježavanja Dana grada Sarajevo izdvojio oko 60.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: