BiH
0

Program manifestacije "Igmanski marš"

FENA
Manifestacija "Igmanski marš", kojom se njeguju tekovine antifašističke borbe u Drugom svjetskom ratu i značajni datumi odbrambeno-oslobodilačke borbe 1992 -1995. godine, i ove će godine biti propraćena nizom prigodnih sadržaja, najavljeno je danas iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Hadžići.

Za 24. januar planiran je obilazak i čišćenje prostora oko spomen-obilježja na Igmanu, te doček delegacije Udruženja Prve proleterske iz Beograda.

Okupljanje učesnika Igmanskog marša kod podvožnjaka u Hadžićima (Put za Igman) i pohod do Brezovače, polaganje vijenca kraj spomenika i cvijeća na šehidskom mezarju na Mrazištu i kod Hotela "Igman" predviđeni su za 25 januar.

Za isti dan planiran je marš prema Velikom polju gdje će nakon polaganja vijenaca na spomen-obilježju biti održan historiski čas.

Za starije osobe koje ne mogu pješačiti osiguran je prijevoz autobusima do Mrazišta gdje će sačekati kolonu učesnika marša.

U okviru manifestacije Igmanski marš održat će se i tradicionalni turnir u streljaštvu, a planirani su i zajednički ručak i druženje učesnika.

Povratak učesnika Igmanskog marša predviđen je od 15 do 16 sati.