{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proglašeno stanje prirodne nesreće: Padavine uzrokovale poplave u Fojnici, ugroženo 20 objekata

Piše: M. N./Klix.ba
3.2.2018. u 16:25
176
37
Proglašeno stanje prirodne nesreće: Padavine uzrokovale poplave u Fojnici, ugroženo 20 objekata
176
Općina Fojnica proglasila je stanje prirodne nesreće u Gojevićima, Dusini i Bakovićima nakon što su obilne padavine uzrokovale poplave.
Kako nam je rečeno u Službi civilne zaštite Općine Fojnica, službenici su se vratili s terena na kojem stanje nije idealno.

"Rijeka Gvožđanka se izlila iz korita i ugroženo je oko 20 objekata. Putni pravci su osigurani na svim dionicama. U stanju smo pripravnosti", rekao nam je dežurni operativni.

Službenici su raspoređeni širom općine, a telekomunikacione veze su u funkciji. Nivo rijeka je u blagom padu, ali kiša i dalje pada.

Tokom noći će biti organizovane i dežure, a Službi za civilnu zaštitu i inspekcijski nadzor, JKP "Ščoni", VD Fojnica kao i svim privredinim licima se naređuje da na zahtjev Općinskog štaba civilne zaštite stave na raspolaganje ljudstvo i potrebna materijalno-tehnička sredstva za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara na ugroženim područjima općine Fojnica.

U općini Kiseljak je došlo do izlijevanja rijeke Lepenice na cestu u naselju Gormiljak kojom se, kako je kazao Štrbac, prometuje otežano, dok je voda došla do četiri kuće u ovoj općini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: