{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proglašeni najbolji učači Kur'ana u BiH: Učite Kur'an i budite uzorni ljudi

A
14.9.2014. u 19:01
1.423
Proglašeni najbolji učači Kur'ana u BiH: Učite Kur'an i budite uzorni ljudi
1.423
Dodjelom nagrada i diploma danas je završeno 9. tradicionalno dvodnevno takmičenje u učenju Kur'ana u BiH, a u kojem je učestvovalo 40 hafiza iz BiH.
Prije proglašenja najboljih učača Kur'ana i svečanosti zatvaranja, u sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu upriličeno je prikazivanje kratkog filma o prošlogodišnjem takmičenju.

Ovogodišnje takmičenje u hifzu podržala je Svjetska organizacija za hifz iz Džedde. Predstavnik ove organizacije šejh Halid Abdulkafi obratio se prisutnima te ukazao na obaveze muslimana da izučavaju i uče Kur'an.

"Čestitam svim učesnicima. Moja poruka je da nastavite učiti Kur'an i da budete uzorni ljudi. Želim u ime organizacije da napomenem da mi svi učestvujemo u širenju Allahove riječi", kazao je.

Zahvalnice svim hafizima koji su učestvovali u takmičenju, uz naknadu od 50 KM, uručili su predstavnik Svjetske organizacije šejh Halid Abdulkafi, izaslanik reis-ul-uleme u BiH profesor Enes Karić te ambasador Saudijske Arabije u BiH.

Dodijeljene su nagrade za prva tri mjesta u četiri kategorije: učenje cijelog Kur'ana, učenje pet džuzova (dio Kur'ana), učenje deset džuzova i učenje 20 džuzova.

U kategoriji učenja pet džuzova, treće mjesto osvojio je hafiz Merzuk Grabus, drugo mjesto hafiz Faris Perenda, a prvo mjesto hafiz Muhamed Kovačević koji je za prvo mjesto dobio diplomu i nagradu od 270 eura.

U kategoriji učenja 10 džuzova treće mjesto osvojio je hafiz Muamer Mušinović, drugo mjesto hafiz Harun Čorbo, a prvo mjesto i nagradu od 400 eura hafiz Ahmed Hamidović.

U kategoriji učenja 20 džuzova, treće mjesto osvojio je hafiz Mersad Nuhanović, drugo mjesto hafiz Abusamed Podojak, a prvo mjesto i nagradu od 700 eura osvojio je hafiz Emir Sinanović.

U kategoriji učenja cijelog Kur'ana bio je najbolji hafiz Emrah Litrić koji je uz diplomu dobio nagradu od 1.000 eura. Drugo mjesto zauzeo je hafiz Alen Kehić, a treće mjesto sa jednakim brojem bodova osvojili su hafizi Alen Kehić i Ismail Čehić.

Nakon proglašenja najboljih učača Kur'ana, izaslanik reis-ul-uleme u BiH profesor Enes Karić uručio je hediju predstavniku Svjetske organizacije šejh Halidu Abdulkafiju te uz poruke o širenju znanja i učenju Kur'ana, zatvorio ovogodišnje takmičenje u hifzu.

"Primanje riječi iz Kur'ana putem govora tj, putem slušanja je najrasprostranjenije na svijetu. Zatim slijedi lijepo pisanje Kur'ana. Nastavite sa tim", zaključio je Karić, javlja Anadolu Agency.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: