{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proglašeni najbolji učači Kur'ana u BiH: Učite Kur'an i budite uzorni ljudi

A
14.9.2014. u 19:01
1.423
Proglašeni najbolji učači Kur'ana u BiH: Učite Kur'an i budite uzorni ljudi
1.423
Dodjelom nagrada i diploma danas je završeno 9. tradicionalno dvodnevno takmičenje u učenju Kur'ana u BiH, a u kojem je učestvovalo 40 hafiza iz BiH.
Prije proglašenja najboljih učača Kur'ana i svečanosti zatvaranja, u sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu upriličeno je prikazivanje kratkog filma o prošlogodišnjem takmičenju.

Ovogodišnje takmičenje u hifzu podržala je Svjetska organizacija za hifz iz Džedde. Predstavnik ove organizacije šejh Halid Abdulkafi obratio se prisutnima te ukazao na obaveze muslimana da izučavaju i uče Kur'an.

"Čestitam svim učesnicima. Moja poruka je da nastavite učiti Kur'an i da budete uzorni ljudi. Želim u ime organizacije da napomenem da mi svi učestvujemo u širenju Allahove riječi", kazao je.

Zahvalnice svim hafizima koji su učestvovali u takmičenju, uz naknadu od 50 KM, uručili su predstavnik Svjetske organizacije šejh Halid Abdulkafi, izaslanik reis-ul-uleme u BiH profesor Enes Karić te ambasador Saudijske Arabije u BiH.

Dodijeljene su nagrade za prva tri mjesta u četiri kategorije: učenje cijelog Kur'ana, učenje pet džuzova (dio Kur'ana), učenje deset džuzova i učenje 20 džuzova.

U kategoriji učenja pet džuzova, treće mjesto osvojio je hafiz Merzuk Grabus, drugo mjesto hafiz Faris Perenda, a prvo mjesto hafiz Muhamed Kovačević koji je za prvo mjesto dobio diplomu i nagradu od 270 eura.

U kategoriji učenja 10 džuzova treće mjesto osvojio je hafiz Muamer Mušinović, drugo mjesto hafiz Harun Čorbo, a prvo mjesto i nagradu od 400 eura hafiz Ahmed Hamidović.

U kategoriji učenja 20 džuzova, treće mjesto osvojio je hafiz Mersad Nuhanović, drugo mjesto hafiz Abusamed Podojak, a prvo mjesto i nagradu od 700 eura osvojio je hafiz Emir Sinanović.

U kategoriji učenja cijelog Kur'ana bio je najbolji hafiz Emrah Litrić koji je uz diplomu dobio nagradu od 1.000 eura. Drugo mjesto zauzeo je hafiz Alen Kehić, a treće mjesto sa jednakim brojem bodova osvojili su hafizi Alen Kehić i Ismail Čehić.

Nakon proglašenja najboljih učača Kur'ana, izaslanik reis-ul-uleme u BiH profesor Enes Karić uručio je hediju predstavniku Svjetske organizacije šejh Halidu Abdulkafiju te uz poruke o širenju znanja i učenju Kur'ana, zatvorio ovogodišnje takmičenje u hifzu.

"Primanje riječi iz Kur'ana putem govora tj, putem slušanja je najrasprostranjenije na svijetu. Zatim slijedi lijepo pisanje Kur'ana. Nastavite sa tim", zaključio je Karić, javlja Anadolu Agency.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: