{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Profesor Ulman na KCUS-u obavio četiri komplikovana zahvata

F
8.2.2013. u 15:44
1
4
Profesor Ulman na KCUS-u obavio četiri komplikovana zahvata
1
Profesor Ulman na KCUS-u obavio četiri komplikovana zahvata
Ljekari Dječije hirurgije sa prof. dr. Ibrahimom Ulmanom
Dječiji hirurg i subspecijalista dječije urologije sa Ege Univerziteta u Izmiru (Turska) prof. dr. Ibrahim Ulman, zajedno sa domaćim stručnjacima, uradio je na Klinici za dječiju hirurgiju KCUS-a četiri komplikovana operativna zahvata tercijarnog nivoa.
Šef Klinike za dječiju hirurgiju KCUS-a dr. Adnan Hadžimuratović kaže Feni da je urađena anomalija mokraćnog mjehura (ekstrofija mokraćnog mjehura), koja se rijetko viđa. On je kazao da je postoperativni oporavak prošao uredno, a pacijenti se dobro osjećaju.

Zahvat takve vrste i postoperativni tok izuzetno su skupi u inostranstvu, a zahvaljujući angažmanu prof. dr. Ulmana naši pacijenti nisu plaćali te zahvate.

Na stručnom sastanku, nakon operativnih zahvata, obavljeni su kontrolni pregledi djece koja su operisana u proteklom periodu, te analizirano nekoliko slučajeva koji bi mogli da budu urađeni za vrijeme narednog dolaska tog profesora planiranog za maj ove godine.

Profesor dr. Ibrahim Ulman boravi na Klinici za dječiju hirurgiju KCUS-a od 4. do 10. februara, a dogovoren je i nastavak saradnje Klinike za dječiju hirurgiju KCUS-a i Klinike za dječiju hirurgiju u Izmiru što će biti ozvaničeno ugovorom o saradnji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: