{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Profesor Salih Selesković Sele preminuo u 89. godini

29.8.2012. u 14:34
0
5
Profesor Salih Selesković Sele preminuo u 89. godini
0
Profesor Salih Selesković Sele preminuo u 89. godini
Salih Selesković Sele u sredini
Legendarni tuzlanski profesor fizičkog vaspitanja Salih Selesković Sele, preminuo je sinoć u UKC Tuzla u 89. godini. Riječ je o prvom profesoru fizičkog vaspitanja u Bosni i Hercegovini, koji je cijeli život posvetio sportu.
Profesor Selesković je najdublji trag ostavio je u atletici, ali je iškolovao generacije košarkaša, rukometaša, fudbalera... Bio je dugogodišnji član Planinarskog društva Konjuh, a začetnik je akcije Pješačenjem do zdravlja.

Salih Selesković Sele je ostavio neizbrisiv trag u tuzlanskom i bosanskohercegovačkom sportu. Njegovi učenici kažu kako je bio gromada od čovjeka, ljudeskara koja se rijetko sreće. U najtežim ratnim godinama nije odustajao, trenirao je tuzlanske sportiste, a i sam je održavao formu trčeći svakog jutra na stadionu Tušanj.

Tuzla je ostala bez još jedne svoje legende, profesora koji je generacijama učenika razvijao ljubav prema sportu.Posljednji ispraćaj Saliha Seleskovića Seleta bit će obavljen u petak 31. augusta ispred Komemorativnog centra u Tuzli, a sahrana će biti obavljena na Gradskom groblju Trnovac. Neka mu je vječna slava i hvala!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: