{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Produžiti mandat stranim sudijama i tužiocima

S
7.12.2009. u 17:18
0
1
Produžiti mandat stranim sudijama i tužiocima
0
Produžiti mandat stranim sudijama i tužiocima
Poslanici Stranke za BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH uvrstiće u parlamentarnu proceduru zahtjev za razmatranje i usvajanje izmjena i dopuna zakona o Sudu i Tužilaštvu BiH, s ciljem produženja mandata stranim sudijama i tužiocima u BiH za naredne tri godine.
Na sjednici Predsjedništva Stranke za BiH, koja je održana sinoć, ponovljeno je da se ova stranka zalaže za produženje mandata međunarodnim sudijama i tužiocima u Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Ukoliko ovi pokušaji budu ponovo blokirani entitetskim glasanjem, kao što je bio slučaj prije tri mjeseca, Stranka za BiH poziva međunarodnu zajednicu da konačno shvati značaj ovog pitanja, te da konkretno djeluje u tom pravcu", saopšteno je danas iz ove stranke.

Stranka za BiH podsjeća da je učvršćivanje vladavine prava jedan od ciljeva, čije provođenje je potrebno ispuniti prije zatvaranja OHR-a.

"Upravo je vladavina prava ono što je od ključnog značaja za BiH u ovom trenutku, a ne reagovanja koja afirmacija vladavine prava i produženje ovih mandata može izazvati u pojedinim krugovima", dodaje se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: