BiH
0

Produženje pritvora za osumnjičenog za pljačku na Sarajevskom aerodromu

Sarajevo-x.com
Tužilaštvo BiH podnijelo je prijedlog za produženje pritvora Suadu Glavniću (1957.), osumnjičenom za učestvovanje u pljački novca ABS Banke na Sarajevskom aerodromu, javljeno nam je iz Tužilaštva BiH.

Tužilac Tužilaštva BiH u Posebnom odjelu za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podnio je Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora Suadu Glaviniću, rođenom 15. juna1957. godine.

Osumnjičeni Glavinić pod istragom je Tužilaštva BiH, a osumnjičen je da je, kao uposlenik KDZ službe na Aerodromu Sarajevo, učestvovao u pljački novca ABS Banke.

U prijedlogu Tužilaštva traži se produženje pritvora osumnjičenom za još 2 mjeseca.

Tužilaštvo je prijedlog za produženje pritvora podnijelo zato što u istrazi postoji potreba za saslušanjem većeg broja svjedoka, kao i za složenim tehničkim vještačenjima, stoji u saopćenju Tužilaštva BiH.

Također, prijedlog za produženje pritvora podnesen je i iz razloga, jer postoji osnovana bojazan da bi puštanjem na slobodu ovaj osumnjičeni mogao uticati na svjedoke koji nisu saslušani, odnosno saučesnike, a naročito one koji se trenutno nalaze na slobodi i koji još nisu otkriveni i trenutno se nalaze u bjekstvu.