Jug i sjever države
47

Produženi vikend donio je i gužve: Kilometarske kolone na graničnim prijelazima i cestama širom BiH

V. K.
Gužve na području Jablanice (Foto: Klix.ba)
Brojni građani Bosne i Hercegovine odlučili su iskoristiti produženi vikend i Dan nezavisnosti BiH za odlazak van države na kraći odmor, a tome svjedoče i velike gužve na graničnim prijelazima kao i magistralnim cestama.

Svakako, najfrekvetnije je trenutno na magistralnoj cesti M-17 koja prvenstveno povezuje Sarajevo sa južnim dijelom države, ali i južnim dijelom Hrvatske gdje su brojni građani odlučili provesti produženi vikend.

Gužve se bilježe na području Konjica i Jablanice kao i graničnih prijelaza Doljani i Kamensko.

Ništa manje gužve nisu ni na sjeveru Bosne i Hercegovine gdje se posebno bilježe gužve na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Gradina, kao i Maljevac u blizini Velike Kladuše.

"Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u toku dana očekujemo brojna okupljanja u većim gradskim centrima. Vozače molimo da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila, te da poštuju upute ovlaštenih lica i organizatora", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.