|

Produžen zimski raspust u školama SBK-a

Produžen zimski raspust u školama SBK-a
3
F
FENA
20.1.2011. u 10:11
6
komentara
3

dijeljenja
Produžen zimski raspust u školama SBK-a
Zbog pogoršane epidemiološke situacije Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a donijelo je odluku o produženju zimskog raspusta do 31. januara.
Tako će škole u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku u petak prekinuti nastavni proces u drugom polugodištu započet 17. januara i ostati na zimskom raspustu do 31. januara.

Produženi zimski raspust imat će i učenici škola koje rade po bosanskom nastavnom planu i programu, za koje je drugo polugodište trebalo startati 24. januara.

Donošenju ovakve odluke prethodila je informacija o epidemiološkoj situaciji u SBK-a koju je ministarstvu dostavio kantonalni Zavod za javno zdravstvo, u kojoj je navedeno da je zabilježeno pogoršanje situacije po pitanju infekcija koje se prenose kapljičnim putem, a od kojih najviše obolijevaju djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Riječ je o zauškama, te novoj i sezonskoj gripi koje se prenose kapljičnim putem, a jedna od osnovnih mjera u njihovom suzbijanju je izbjegavanje boravka u prostorijama gdje se nalazi veći broj ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...