{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Produžen rok za završetak radova u ulici Augusta Brauna

S
15.10.2009. u 15:45
0
0
Produžen rok za završetak radova u ulici Augusta Brauna
0
Produžen rok za završetak radova u ulici Augusta Brauna
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta produžen je rok za završetak rekonstrukcije ulice Augusta Brauna na Marijin Dvoru. Komunalno preduzeće "Rad" i građevinska firma "Bucomerc" iz Kiseljaka počeli su radove na toj saobraćajnici 26. septembra 2009. a završetak je planiran za 15. oktobar. Projekt finansira Općina Centar sa 138.850 KM, dok je za realizaciju i nadzor zadužena Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.
Projektom je bilo predviđeno da se uradi sanacija oštećenih dijelova stare asfaltne podloge i da se preko cijele ulice - dužine 168 metara presvuče novi sloj asfalta.

Međutim, zbog lošeg kvaliteta tla ispod ceste - koje je prepuno gline, Direkcija za ceste Kantona Sarajevo je odlučila da se stara asfaltna podloga kompletna ukloni i napravi nova tamponska podloga - što je u najvećoj mjeri i završeno. Paralelno sa prokopavanjem kolovoza, izvršena je nivelacija šahtova i slivnika. Radnici su do sada uklonili stare trotoare i napravili nove sa ivičnjacima. Početkom iduće sedmice uslijedit će postavljanje asfalta cijelom dužinom ulice.

Prema odluci Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo, potpuna obustava saobraćaja u ulici Augusta Brauna trajat će do 21. oktobra, ali zbog eventualnih vremenskih nepogoda postoji mogućnost da se termin produži.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: