{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Produžen rok za završetak radova u ulici Augusta Brauna

S
15.10.2009. u 15:45
0
0
Produžen rok za završetak radova u ulici Augusta Brauna
0
Produžen rok za završetak radova u ulici Augusta Brauna
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta produžen je rok za završetak rekonstrukcije ulice Augusta Brauna na Marijin Dvoru. Komunalno preduzeće "Rad" i građevinska firma "Bucomerc" iz Kiseljaka počeli su radove na toj saobraćajnici 26. septembra 2009. a završetak je planiran za 15. oktobar. Projekt finansira Općina Centar sa 138.850 KM, dok je za realizaciju i nadzor zadužena Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.
Projektom je bilo predviđeno da se uradi sanacija oštećenih dijelova stare asfaltne podloge i da se preko cijele ulice - dužine 168 metara presvuče novi sloj asfalta.

Međutim, zbog lošeg kvaliteta tla ispod ceste - koje je prepuno gline, Direkcija za ceste Kantona Sarajevo je odlučila da se stara asfaltna podloga kompletna ukloni i napravi nova tamponska podloga - što je u najvećoj mjeri i završeno. Paralelno sa prokopavanjem kolovoza, izvršena je nivelacija šahtova i slivnika. Radnici su do sada uklonili stare trotoare i napravili nove sa ivičnjacima. Početkom iduće sedmice uslijedit će postavljanje asfalta cijelom dužinom ulice.

Prema odluci Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo, potpuna obustava saobraćaja u ulici Augusta Brauna trajat će do 21. oktobra, ali zbog eventualnih vremenskih nepogoda postoji mogućnost da se termin produži.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: