Poslije ponoći
1.9k

Produžen rad ugostiteljskih objekata u Sarajevu za vrijeme SFF-a

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Na današnoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo donesena je odluka o produženju radnog vremena svih ugostiteljskih objekata poslije ponoći, od 13. do 20. augusta.

Ova odluka je donesena za period trajanja Sarajevo Film Festivala kao što to bude slučaj svake godine, samo ovaj put uz obavezu poštivanja svih epidemioloških mjera koje su na snazi.

Treba imati u vidu da se ovo odnosi na one ugostiteljske objekte čije je radno vrijeme inače do 23:00 sati, a ne na noćne klubove kojima je rad poslije ponoći omogućen još u maju kada su ukinute epidemiološke mjere ograničenja rada.

Vlada je odlučila i da publika na stadionu neće trebati ni dokaz o vakcinaciji niti negativne testove, ali će se klubovi morati pridržavati ograničenog broja osoba na tribinama.

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo, od testiranih 476 osoba, potvrđena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 17 osoba. U istom periodu nije bilo preminulih od posljedica infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 35 pacijenata, od kojih 19 ima akutnu infekciju, dok su ostali postcovid ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

Kanton Sarajevo danas bilježi 117 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 814 osoba.