{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Produžen pritvor Tomislavu Petroviću

F
1.4.2009. u 17:45
0
0
Produžen pritvor Tomislavu Petroviću
0
Produžen pritvor Tomislavu Petroviću
U Kantonalnom sudu u Tuzli danas je povodom kontrole opravdanosti pritvora Tomislavu Petroviću, optuženom za šestostruko ubistvo u Lipnici, održano ročište, na kojem je na prijedlog tužioca Stjepana Ćaćića, Sudsko vijeće prihvatilo da se pritvor Petroviću produži za još dva mjeseca, s čim se složio i pomoćnik branitelja optuženog Nihad Konjić, a i sam optuženi.
Odluka o produženju pritvora Tomislavu Petroviću donesena je s obzirom da je konstatovano da, vještačenje u Psihijatrijskoj klinici Kliničkog centra Banja Luka, još nije okončano.

Kako je naglasio tužilac Ćaćić, tim za vještačenje u Banja Luci pod vodstvom dr. Milana Stojakovića i tokom aprila planira vršiti psihijatrijske intervjue sa Tomislavom Petrovićem, zbog čega je neophodno produženje mjere pritvora.

Prema ocjeni tužioca, s obzirom da optuženi stanuje u neposrednoj blizini porodica oštećenih u ovom procesu, a na osnovu razgovora s njima, ukoliko bi Tomislava Petrovića pustili na slobodu prije pravomoćne presude moglo bi se desiti nešto loše, odnosno moglo bi doći do ugrožavanja javnog reda i mira.

Zbog svega navedenog, pritvor Tomislavu Petroviću produžen je za još dva mjeseca.

Tomislav Petrović će sutra biti vraćen u KPZ Banja Luka, za šta je dobijena i saglasnost Ministarstva pravde Republike Srpske, gdje će boraviti sve dok ne bude okončano psihijatrijsko vještačenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: