Višestruki ubica
0

Produžen pritvor Tomislavu Petroviću

FENA
U Kantonalnom sudu u Tuzli danas je povodom kontrole opravdanosti pritvora Tomislavu Petroviću, optuženom za šestostruko ubistvo u Lipnici, održano ročište, na kojem je na prijedlog tužioca Stjepana Ćaćića, Sudsko vijeće prihvatilo da se pritvor Petroviću produži za još dva mjeseca, s čim se složio i pomoćnik branitelja optuženog Nihad Konjić, a i sam optuženi.

Odluka o produženju pritvora Tomislavu Petroviću donesena je s obzirom da je konstatovano da, vještačenje u Psihijatrijskoj klinici Kliničkog centra Banja Luka, još nije okončano.

Kako je naglasio tužilac Ćaćić, tim za vještačenje u Banja Luci pod vodstvom dr. Milana Stojakovića i tokom aprila planira vršiti psihijatrijske intervjue sa Tomislavom Petrovićem, zbog čega je neophodno produženje mjere pritvora.

Prema ocjeni tužioca, s obzirom da optuženi stanuje u neposrednoj blizini porodica oštećenih u ovom procesu, a na osnovu razgovora s njima, ukoliko bi Tomislava Petrovića pustili na slobodu prije pravomoćne presude moglo bi se desiti nešto loše, odnosno moglo bi doći do ugrožavanja javnog reda i mira.

Zbog svega navedenog, pritvor Tomislavu Petroviću produžen je za još dva mjeseca.

Tomislav Petrović će sutra biti vraćen u KPZ Banja Luka, za šta je dobijena i saglasnost Ministarstva pravde Republike Srpske, gdje će boraviti sve dok ne bude okončano psihijatrijsko vještačenje.