BiH
0

Produžen pritvor Selimoviću i Bezdrobu

FENA
Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za produženje pritvora Pašagi Selimoviću i Ekremu Bezdrobu koji su uhapšeni u akciji Federalne uprave policije početkom decembra prošle godine, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS-a.

Tužilaštvo je produženje pritvora predložilo uz objašnjenje da bi Selimović i Bezdrob mogli ometati krivični postupak ukoliko bi se našli na slobodi i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, te zbog uznemiravanja javnosti.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne i neprijavljivanje krivičnog djela ili počinioca.

Pritvor im je produžen za dva mjeseca.

Naime, Bezdrob i Selimović osumnjičeni su da su kao službene osobe na poslovima referenata za izvršenje krivičnih sankcija u Općinskom sudu u Sarajevu u periodu od 2013. godine do 24. novembra 2015. godine u Općinskom sudu u Sarajevu zahtijevali i primali dar ili obećanje dara ili druge koristi od osuđenih osoba i advokata da izdejstvuju odgađanje izdržavanja kazne zatvora na koju su osuđeni ili zamjenu izvršenja kazne zatvora kućnim zatvorom uz elektronski nadzor-narukvica.

Nadalje, neovlašteno su saopćavali podatke koji predstavljaju službenu tajnu i nisu prijavljivali osobe koje su davale novac za navedene usluge.