Produžen pritvor Jankoviću i Stojniću

F
FENA
21.11.2008. u 16:07
0
0
Produžen pritvor Jankoviću i Stojniću
0
Produžen pritvor Jankoviću i Stojniću
Uvažavajući prijedlog Tužilaštva, Sud BiH je odredio dvomjesečno produženje pritvora za Dušana Jankovića i Željka Stojnića, osumnjičene za zločin na Korićanskim stijenama.
Sud je uvažio obrazloženje da su se svjedoci kojima su određene mjere zaštite žalili da su ih “posjećivali osumnjičeni i njihova rodbina”, javio je danas BIRN-Justice Report.

Državno tužilaštvo podnijelo je prijedlog za tri mjeseca, ali je Sud odredio dvomjesečno produženje mjera pritvora.

Dušan Janković i Željko Stojnić uhapšeni su u maju ove godine zbog sumnje da su počinili zločin protiv čovječnosti na području Korićanskih stijena na planini Vlašić, gdje je pogubljeno više od 200 civila iz Prijedora i Banje Luke.

Za učešće u ovom zločinu Tužilaštvo sumnjiči i Damira Ivankovića i Zorana Babića, koji su uhapšeni u vrijeme kada i Janković i Stojnić, ali su pušteni da se brane sa slobode.

Na izjašnjenju o produženju pritvora, osumnjičeni Janković protivio se određivanju mjera, kazavši da “ne zna ko su zaštićeni svjedoci” i da utjecaj na njih “može biti samo igra i montaža Tužilaštva i istražnih organa”.

Jankovićev advokat Ranko Dakić složio se sa svojim branjenikom, te dodao da “dvojica osumnjičenih u ovom predmetu borave na slobodi, što situaciju čini apsurdnom”.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: