{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Produžen mandat Oružanim snagama BiH u Afganistanu

F
17.11.2009. u 19:45
0
1
Produžen mandat Oružanim snagama BiH u Afganistanu
0
Produžen mandat Oružanim snagama BiH u Afganistanu
Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici, nakon razmatranja, odobrilo je Prijedlog godišnje platforme o obavještajno-sigurnosnoj politici i uputilo ovaj dokument Parlamentarnoj skupštini BiH na usvajanje.
Predsjedništvo je odgodilo razmatranje dokumenta Strateški pravci i prioriteti u vođenju vanjske politike Bosne i Hercegovine za narednu sjednicu.

Predsjedništvo je odredilo sastav delegacije BiH prilikom zvanične posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića Republici Sloveniji, 26. i 27. novembra ove godine.

Na sjednici Predsjedništvo je prihvatilo poziv za učešće na Summitu klimatskih promjena, koji će biti održan u Kopenhagenu 16. i 17. decembra ove godine.

Predsjedništvo je uputilo pismo glavnom sekretaru Vijeća EU i visokom predstavniku EU za zajedničku i vanjsku politiku, a koje se odnosi na produžetak mandata Policijskoj misiji Evropske unije (EUPM) u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo je prihvatilo poziv za učešće na Summitu šefova država srednje Evrope, Varšava, 20. -21. maj 2010.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o produžetku mandata pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u operaciji Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Islamskoj Republici Afganistan.

Predsjedništvo je utvrdilo termin posjete predsjednika Republike Hrvatske BiH - 19. novembra ove godine.

Predsjedništvo je primilo k znanju Informaciju o učešću delegacije BiH na sastanku ministara odbrane zemalja učesnica u misiji ISAF.

Predsjedništvo je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o vojnom grantu između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske sa implementacionim protokolima.

Predsjedništvo je donijelo Odluku o prihvatanju Sporazuma o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Komisije Evropskih zajednica u pogledu državnog programa saradnje (Dio I) za 2009. godinu u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć, te Odluku o pristupanju Bosne i Hercegovine Amandmanu na Ustav Međunarodne organizacije rada iz 1997. godine.

Predsjedništvo je donijelo odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja: Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o saradnji u oblasti zdravstva i medicinskih nauka, Memorandum? o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Arapske Republike Egipat o saradnji u oblasti obrazovanja i nauke, Sporazuma o saradnji na poslovima iz oblasti geodezije između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore, Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Litvanije, Dodatn?g protokola između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o izmjenama i dopunama Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o podsticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja, zatim Protokola o zaštiti od poplava uz Okvirni sporazum o slivu rijeke Save, Sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Republike Mađarske, Sporazuma o preferencijalnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za: Ugovor između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije o veterinarskoj saradnji, Sporazum o zajedničkom finansiranju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koje zastupa Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, i grupe donatora, o finansijskom mehanizmu za implementaciju Gender akcionog plana, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: