{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Producentskoj kući Refresh uručen trofej “Dujam 2006.”

F
9.11.2006. u 21:10
0
0
Producentskoj kući Refresh uručen trofej “Dujam 2006.”
0
Producentskoj kući  Refresh uručen trofej “Dujam 2006.”
Povodom uglednog međunarodnog festivalskog priznanja Trofej “Dujam 2006.”, koje je u Splitu dodijeljeno bh. promotivno turističkom filmu “Enjoy life”, Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) organizirala je večeras u Sarajevu retrospektivu nagrađenih filmova sa ovog festivala.
Festival turističkog filma “SW ITF 2006." održan je od 11. do 14. oktobra u Splitu, devetu godinu za redom, a ove godine najboljim turističkim promotivnim filmom festivala proglašen je “Enjoy life BiH” autora Ademira Kenovića, Pjera Žalice i Srđana Vuletića. Na festivalu su ove godine učestvovale 44 zemlje sa 117 turističkih, putopisnih, dokumentarnih, povijesno-kultoroloških i ekoloških filmova.

Uz "Enjoy life” večeras su prikazani najbolji hrvatski nacionalni turistički film ”Let iznad Hrvatske”, autora Vinka Brešana, koji je osvojio nagradu festivala “Baldo Čupić” i film “City dance”, kojem je dodijeljena nagrada festivala “Grand prix”.

Glavni direktor Festivala u Splitu Vojko Pleština uručio je nagradu direktoru producentske kuće koja je izradila nagrađeni četverominutni film, Refresh production Ademiru Kenoviću.

Direktor FIPA-e Haris Bašić kazao je novinarima da je ovo svojevrsno priznanje kvaliteti filma koji se, kako je poznato, prikazuje na CNN-u. Dodao je da su u toku pripreme za snimanje “jesenjih” spotova o BiH, a početkom zime bit će snimljen i zimski spot.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: