Uvidio neregularnosti
2

Prodanović: Pokrećemo sudske procese protiv bivšeg načelnika Bratunca zbog brojnih malverzacija

SRNA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović izjavio je da je zbog pričinjenih brojnih neregularnosti i malverzacija bio prinuđen da pokrene sudske procese protiv opozvanog načelnika ove opštine Srđana Rankića i njegovih saradnika.

Kao prvi razlog naveo je malverzacije sa izvođačem radova na izgradnji i opremanju novog administrativnog centra opštine.

"Tehnički nadzor pri izgradnji objekta nije stručno i odgovorno vršen i uočeno je mnogo propusta, što je potvrđeno tako što je za šest mjeseci od useljenja u zgradu bilo šest različitih kvarova i havarija, čije otklanjanje i sanacija iziskuju visoke troškove", rekao je Prodanović novinarima.

On kaže da je plaćeno 480.000 KM više izvođaču radova na izgradnji opštinske zgrade za nepoznate dodatne radove, te da je 980.000 KM plaćen račun za namještaj koji, kako navodi, u velikoj mjeri nije isporučen ili ne odgovara projektovanim i ugovorenim specifikacijama.

Prodanović ističe da je bivši načelnik bez sprovedene procedure dodijelio objekat bivše škole u Bjelovcu na korištenje na 20 godina, privatnoj firmi za izgradnju hotela.

"Tome privatniku smo ponudili da na zakonit način prevaziđemo taj problem, ali bezuspješno i taj privatnik je tužio opštinu za naknadu štete", objašnjava Prodanović.

Prema njegovim riječima, na sličan način je članu porodice Rankić bio dodijelio zemljište kod bivše ciglane, ali je to onemogućeno i sudski riješeno.

Prodanović ukazuje da su to neki od više štetnih ugovora bivšeg opštinskog rukovodstva koji otežavaju rad sadašnjoj opštinskoj vlasti u Bratuncu i onemogućavaju započinjanje novih projekata na izgradnji i uređenju infrastrukture kao i stvaranju uslova za privredni razvoj ove lokalne zajednice.