BiH
0

Prodajna izložba 'Nešto više 5', NVO altruista 'SVJETLO'

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
NVO altruista „SVJETLO“, tradicionalno već petu godinu, u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera uz podršku UNITIC-a organizuje prodajnu izložbu „NEŠTO VIŠE 5“ unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima. Izložba će se održati u periodu od 01. do 05. decembra u vremenu od 10:00 do 18:00 sati u holu prizemlja UNITIC-a , ul. Fra Anđela Zvizdovića br.1 . Otvorenje izložbe „NEŠTO VIŠE 5“ je u utorak 01. decembra sa početkom u 13:00 sati.

Na maloj svečanosti bit će po prvi put proglašeni najbolji sportisti NVO altruista „SVJETLO“ za 2009. godinu, a naklada „ZORO“ će za vrijeme trajanja izložbe, na knjige koje se prodaju u holu prizemlja UNITIC, 20% od prihoda usmjeriti u Fond „ArT LiNe“ radionice.

Organizovanjem izložbe „NEŠTO VIŠE 5“ , obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera te javnosti skreće pažnja na postojanje i položaj osoba s umanjenim sposobnostima, promovišu ljudska prava, potreba za uklanjanjem svih oblika diskriminicije, potreba uključenosti osoba s umanjenim sposobnostima u život zajednice i promoviše volonterizam kao značajan kohezini faktor zajednice.

Polaznici „ArT LiNe“ kreativne radionice maštom i radom stvorili su mnoštvo unikatnih proizvoda: keramičkih proizvoda, slika na staklu, ukrasih šoljica, svilenih marama, ukrasnih ramova, svijećnjaka, kutijica za nakit, čestitki, ručno bojanih figura, sapuna...

Prihod od prodaje radova nastalih u „ArT LiNe“ radionici bit će usmjereni za nagradu polaznicima i kupovinu materijala u cilju kontinuiranog rada kreativne radionice koja pruža priliku mladima da steknu nova znanja i vještine i korisno provode slobodno vrijeme.