BiH
0

Prodajna izložba "Dar darujte, najmilije obradujte" u povodu 8. marta

FENA
Nevladina organizacija altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima "Svjetlo" Sarajevo upriličit će 8. marta u prodajnom centru Mercator u Ložioničkoj br. 16 prodajnu izložbu unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima, članova radionice "Art Line" NVO altruista "Svjetlo".

Izložba nosi naziv "Dar darujte, najmilije obradujte", a bit će postavljena u povodu 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Posebno za Međunarodni dan žena, mladi s umanjenim sposobnostima NVO altruista "Svjetlo“ - članovi radionice "Art Line“ izradili su mnoštvo unikatnih predmeta kao što su svilene marame, kutijice za nakit, slike na staklu, keramički proizvodi, ukrasni ramovi, svijećnjaci, čestitke i ručno bojane figure.

Prodajna izložba "Dar darujte, najmilije obradujte“ bit će postavljena 8. marta u Mercator centru, ulica Ložionička br. 16 od 09.00 do 21.00 sati, a svečano otvaranje je predviđeno istog dana u 13.30 sati.

Misija NVO altruista "Svjetlo“ je pružiti podršku i stvoriti uvjete da osobe s umanjenim sposobnostima iskažu vlastite vrijednosti i budu korisni sebi i zajednici. Mladi s umanjenim sposobnostima izražavaju kreativni rad u radionici "Art Line" u okviru programa edukacije "Gaudeamus“ koji se realizira uz podršku Grada Sarajeva i Općine Centar.