Vanredna sjednica
17

Pročitajte Prijedlog kolektivnog ugovora za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na UNSA

Piše: Er. M.
Vlada Kantona Sarajevo će se na vanrednoj telefonskoj sjednici koja je počela u 13:30 sati izjasniti o Kolektivnom ugovoru za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na Univerzitetu u Sarajevu.

Na dnevnom redu vanredne sjednice Vlade Kantona Sarajevo nalazi se samo jedna tačka koja glasi: "Prijedlog odluke kojom se daje saglasnost na tekst Kolektivnog ugovora za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na Univerzitetu u Sarajevu s ovlaštenjem za potpis Kolektivnog ugovora, kao i Prijedlog odluke o provođenju aktivnosti na usklađivanju pravnog statusa i poslovanja Univerziteta u Sarajevu, fakulteta i akademija te naučnoistraživačkih instituta u sastavu Univerziteta u Sarajevu s relavantnim zakonskim i podzakonskim propisima".

Predlagač ove tačke dnevnog reda je ministar za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo Elvir Kazazović koji je članovima kantonalne izvršne vlasti dostavio Prijedlog kolektivnog ugovora za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na Univerzitetu u Sarajevu.

Kako je ranije najavljeno iz Sindikata UNSA, od današnje odluke Vlade KS zavisi da li će prema ranijim najavama doći do pokretanja štrajka na Univerzitetu Sarajevo.

Kompletan Prijedlog kolektivnog ugovora za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na Univerzitetu u Sarajevu, do čijeg je sadržaja uspio doći portal Klix.ba, pročitajte u fotogaleriji.