|

Pročišćen zrak u Sarajevu: Traži se ukidanje epizoda pripravnosti i upozorenja

Pročišćen zrak u Sarajevu: Traži se ukidanje epizoda pripravnosti i upozorenja
15
Klix.ba
18.1.2015. u 18:38
13
komentara
15

dijeljenja
Pročišćen zrak u Sarajevu: Traži se ukidanje epizoda pripravnosti i upozorenja Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Praćenjem vrijednosti zagađujućih materija u zraku putem automatskih stanica za monitoring kvaliteta zraka u Sarajevu zabilježen je značajan pad koncentracija svih polutanata, a naročito čvrstih čestica – PM10, ispod graničnih vrijednosti.
Stoga je Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti u Kantonu Sarajevo zatražilo ukidanje prve i druge epizode pripravnosti i upozorenja, odnosno ukidanje svih mjera koje su naložene proglašenjem navednih epizoda 14. i 16. januara 2015. godine.

Federalni hidrometerološki zavod u Kantonu Sarajevo u naredna tri dana prognozira nestabilnu vremensku situaciju, sa vjetrom i padavinama u sarajevskoj kotlini, te se u narednom periodu očekuju niske vrijednosti zagađujućih materija u zraku.

Zvanična odluka Operativnog štaba Kantona Sarajevo o ukidanju stanja pripravnosti i upozorenja će biti donesena naknadno, u skladu sa odredbama Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Pres službe KS.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...