BiH
3

Problem Toplana nekorigovanje cijena grijanja u odnosu na cijene gasa

Klix.ba
Postoje objektivni razlozi zašto dolazi do problema u isporuci grijanja građanima Kantona Sarajevo, a to su neekonomske cijene i nekorigovanje cijena grijana u odnosu na cijenu gasa - kazao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Izjavio je to nakon današnjeg sastanka s direktorom KJKP Toplane Sarajevo Admirom Džuburom i novim ministrom komunalne privrede i infrastrukture Senadom Hasanspahićem.

Dodao je da je analizom stanja u Kantonu upoznat o svim problemima, ali da je situacija drugačija kada se razgovara s ljudima koji učestvuju u proizvodnji.

Najavio je da je do početka naredne sezona grijanja potrebno stabilizirati odnos Toplana, Sarajevo-gasa, BH-Gasa i ostalih koji su uključeni u ovaj proces.

  • Ovo je početak obilaska svih javnih komunalnih preduzeća u Sarajevu i često ćemo se pojavljivati na ovakvim mjestima - kazao je.

Dodao je da Toplane imaju prilično organiziran način rada, ali da će Vlada analizirati sve aspekte i donijeti u kratkom periodu vrlo hrabre odluke.

Direktor KJKP Toplane Sarajevo Admir Džubur istakao je da je upoznao premijera o problematici poslovanja.

  • Nismo konkretno razgovarali o rješavanju problema koje imamo, a u razgovorima s resornim ministrom ćemo nastaviti rad - kazao je.

Istakao je da su Toplane ukinule sva savjetnička mjesta prema odluci Skupštine KS-a te da su raspoređeni na druga radna mjesta.