Imao još 122 lažne novčanice
41

Prnjavorčanin uhapšen jer je platio gorivo sa 100 falsifikovanih eura

Piše: E. G.
Prnjavorčanin D. J. uhapšen je nakon što je na jednoj benzinskoj pumpi u ovoj opštini platio račun falsifikovanom novčanicom od 100 eura. Poslije hapšenja, pretresom prostorija koje koristi, policija je pronašla još 122 falsifikovane novčane u istim apoenima, saznaje Klix.ba, iz izvora upućenih u ovaj slučaj.

Neposredno prije hapšenja, prnjavorskoj policiji je prijavljeno da je nepoznata osoba, koje vozi automobil VW Corrado, na benzinskoj pumpi natočila gorivo, a potom račun platilo falsifikovanom novčanicom od 100 eura.

Hitnom intervencijom policija je ubrzo pronašla i uhapsila D. J., nakon čega je obaviješten nadležni tužilac Tužilaštva BiH, koje je nadležno za procesuiranje krivičnih djela u vezi s proizvodnjom i distribucijom falsifikovanih novčanica na teritoriji BiH.

Pretresom stana u kojem je boravio D. J., osim falsifikovanih novčanica, policija je pronašla i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom, saopštio je banjalučki Centar javne bezbjednosti, navodeći inicijale D. J.