Široki Brijeg
0

"Prljavci" povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći

Sarajevo-x.com
Članovi popularnog rock benda Prljavo kazalište lakše su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se desila u ponedjeljak poslijepodne na području Kočerina, nedaleko od Širokog Brijega, izvijestili su bh. mediji.

Neslužbeno, povrijeđeni su Jasenko Houra koji je zadobio povredu vrata i Hrvoje Mlakar koji je zadržan u mostarskoj bolnici nakon što je zadobio lakši potres mozga.

Saobraćajna nesreća desila se kada su se članovi benda Prljavo kazalište vraćali u Hrvatsku nakon održavanja koncerta u sklopu predsjedničke kampanje Milana Bandića.

U sudaru su sudjelovala tri vozila, kombi 'Renault' kojim su putovali rockeri iz Zagreba, terenac Land Rover s bh. registarskim oznakama i Škoda Felicija kojom je upravljao 36-godišnji Širokobriježanin.

Kako se saznaje kombi kojim su putovali 'Prljavci' našao se u 'sendviču' lančanog sudara kada se zaustavio iza Škode koja je s ceste Posušje – Široki Brijeg skretala prema Kočerinu. U njega se velikom brzinom zaletio Land Rover koji je vozio 50-godišnji Mostarac.