BiH
0

Prkačin zna ko se krije iza atentata na Leutara?

Sarajevo-x.com
Foto: Nacional
Foto: Nacional
Kako piše Dnevni list, pravna tijela u Sarajevu iskazala su zanimanje za informacije o ubicama zamjenika federalnog ministra unutarnjih poslova Joze Leutara, a koje ima bivši general HVO-a i bivši saborski zastupnik HSP-a Ante Prkačin.

On je u telefonskom razgovoru za Dnevni list potvrdio da je nakon što je ovlastio jednu osobu, kojoj nije htio otkriti identitet, da prenese sva saznanja sarajevskom Tužiteljstvu, poraslo i zanimanje za ono što zna o okolnostima slučaja “Leutar”.

“Oni su pokazali interes i želju da porazgovaraju sa mnom”, naglasio je Prkačin, dodavši da je razgovor čak trebao biti obavljen prije nekoliko dana, međutim, zbog njegove bolesti sastanak je morao biti odgođen. No, u ovom trenutku kaže kako ne zna hoće li svoja saznanja o tomu ko se krije iza atentata na Leutara prije podijeliti s tijelima u Sarajevu ili pak u Hrvatskoj.

Naime, pored odlučnosti da prenese svoju priču sarajevskom Tužiteljstvu, Prkačin je ostavio otvorenom i mogućnost da detalje o ubojicama, odnosno naručiteljima ubojstva na Leutara podijeli i s policijskim službama u Hrvatskoj, no kaže kako još uvijek treba pričekati da se novi kadrovi na čelu hrvatske policije uhodaju. No, nije Dnevnom listu htio odati detalje priče i pozadinu cijelog slučaja koji je svojevremeno izazivao velike preokrete u našoj zemlji, kazavši kako se, barem zasad, ne mogu očekivati konkretne akcije u smislu pronalaska i hvatanja odgovornih za zločin. Prkačin je, naime, nedavno izišao u javnost i kazao kako zna tko je ubio Jozu Leutara.

Podsjetimo, Leutar je umro u bolnici od zadobivenih ozljeda u martu 1999., dvije sedmice nakon što je eksplodirala naprava postavljena ispod njegovog službenog automobila.