{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priznanje generacijama historičara za polustoljetni rad

F
13.3.2009. u 10:36
0
1
Priznanje generacijama historičara za polustoljetni rad
0
Priznanje generacijama historičara za polustoljetni rad
Šestoaprilska nagrada je prije svega priznanje svim generacijama historičara koji su u pola stoljeća rada Instituta ostali vjerni osnovnim vrijednostima historijske nauke, izjavio je za Fenu direktor Instituta za istoriju Sarajevo doc. dr. Husnija Kamberović u povodu odluke Gradskog vijeća Sarajeva da vrijedno priznanje dodijeli ovoj naučnoj ustanovi.
Kamberović kaže da je malo institucija koje su pred velikim i burnim izazovima 20. stoljeća očuvali profesionalno dostojanstvo poput Instituta za istoriju.

- Povijest koja se ovdje istraživala imala je uvijek samo jedan cilj - suočavanje s prošlošću. To smo mi smatrali našom profesionalnom obavezom, a svojim odnosom prema multikulturalnim, multireligijskim i društvenim vrijednostima naše zemlje, bez bilo kakvih ideoloških primjesa, smatrali smo da iskazujemo i svoj patriotizam. Iznad svega, ovu nagradu doživljavamo doista kao priznanje za naš profesionalni pristup istraživanju prošlosti, kazao je direktor Instituta za istoriju Sarajevo Husnija Kamberović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: