{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priznanje generacijama historičara za polustoljetni rad

F
13.3.2009. u 10:36
0
1
Priznanje generacijama historičara za polustoljetni rad
0
Priznanje generacijama historičara za polustoljetni rad
Šestoaprilska nagrada je prije svega priznanje svim generacijama historičara koji su u pola stoljeća rada Instituta ostali vjerni osnovnim vrijednostima historijske nauke, izjavio je za Fenu direktor Instituta za istoriju Sarajevo doc. dr. Husnija Kamberović u povodu odluke Gradskog vijeća Sarajeva da vrijedno priznanje dodijeli ovoj naučnoj ustanovi.
Kamberović kaže da je malo institucija koje su pred velikim i burnim izazovima 20. stoljeća očuvali profesionalno dostojanstvo poput Instituta za istoriju.

- Povijest koja se ovdje istraživala imala je uvijek samo jedan cilj - suočavanje s prošlošću. To smo mi smatrali našom profesionalnom obavezom, a svojim odnosom prema multikulturalnim, multireligijskim i društvenim vrijednostima naše zemlje, bez bilo kakvih ideoloških primjesa, smatrali smo da iskazujemo i svoj patriotizam. Iznad svega, ovu nagradu doživljavamo doista kao priznanje za naš profesionalni pristup istraživanju prošlosti, kazao je direktor Instituta za istoriju Sarajevo Husnija Kamberović.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: