|

Privrednici Kantona Sarajevo ogorčeni zbog odugovlačenja donošenja izmjena Zakona o akcizama

Privrednici Kantona Sarajevo ogorčeni zbog odugovlačenja donošenja izmjena Zakona o akcizama
0
F
FENA
14.9.2006. u 13:13
0
komentara
0

dijeljenja
Privrednici Kantona Sarajevo ogorčeni zbog odugovlačenja donošenja izmjena Zakona o akcizama
Privrednici Kantona Sarajevo ogorčeni su odnosnom Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje i smatraju da se potpuno neargumentirano i suprotno interesima privrede BiH odugovlači s upućivanjem u parlamentarnu proceduru Prijedloga izmjena Zakona o akcizama, saopćeno je danas iz Privredne komore Kantona Sarajevo (PKKS).
- Da apsurd bude veći, to se pravda potrebom da se prethodno treba održati stručna rasprava s predstavnicima domaćih proizvođača. Kome se to baca prašina u oči? Privrednici iz Kantona Sarajevo su još u januaru 2005. godine raspravljali o ovoj problematici i ukazali na svu apsurdnost pojedinih odredbi Zakona čija će primjena nanijeti ogromnu štetu domaćim proizvođačima akcizne robe, ali i društvu u cjelini , jer će doći do otpuštanja uposlenika, zatvaranja pojedinih pogona i slično - kaže se u saopćenju iz PKKS-a.

Navodi se da su privrednici Kantona Sarajevo, putem Privredne komore Kantona Sarajevo, još prije dvije godine uputili prijedlog za hitnu izmjenu Zakona o akcizama i Pravilnika o njegovoj primjeni, te da se na tome još ništa nije uradilo.

- To najbolje ukazuje na odnos pojedinih državnih organa i institucija prema zahtjevima i interesima privrede. Stoga privrednici iz Kantona Sarajevo ozbiljno razmišljaju o pokretanju tužbe protiv odgovornih osoba tražeći naknadu štete zbog svjesnog odugovlačenja izmjena spornih odredbi Zakona o akcizama, kaže se u saopćenju PKKS-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.