{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priveden Alžirac - prijetnja za nacionalnu sigurnost BiH

S
30.6.2010. u 12:25
0
71
Priveden Alžirac - prijetnja za nacionalnu sigurnost BiH
0
Priveden Alžirac - prijetnja za nacionalnu sigurnost BiH
Foto: Ilustracija
Inspektori Službe za poslove sa strancima BiH u Sarajevu su locirali, te u saradnji sa Federalnom upravom policije, danas i priveli alžirskog državljanina N. G., kojeg su sigurnosni organi naše zemlje proglasili prijetnjom po nacionalnu sigurnost BiH, saopćeno je iz ove službe.
Ovaj državljanin Alžira je, u skladu sa rješenjem Službe o stavljanju pod nadzor, smješten u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Služba za poslove sa strancima će, u okviru svojih nadležnosti, u narednom periodu donijeti odluku o njegovom statusu u BiH, što uključuje i eventualno otkazivanje stalnog boravka koji ovaj državljanin Alžira trenutno uživa.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o alžirskom državljaninu Noureddinu Gaciu (1965.) koji od 1998. godine ima stalni boravak u BiH, a koji mu je odobrilo tadašnje Ministarstvo civilnih poslova i komunikacija. Naime, radi se o osobi koja je dosad u više navrata izlazila iz BiH i ilegalno boravila u susjednim i zemljama Evropske unije.

Prema neslužbenim informacijama, Gaci je 2007. uhapšen u Italiji, te deportovan u Alžir, ali se 2008. vratio porodici u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: