Subvencija Vlade KS
15

Privatni vrtići će primiti djecu sa liste čekanja JU "Djeca Sarajeva", objavljen javni poziv

I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo objavila je javni poziv za prijavu privatnih predškolskih ustanova za prijem djece s liste čekanja Javne ustanove Djeca Sarajeva.

Na listi čekanja je 682 djece za koju Vlada KS treba osigurati mjesta u privatnim vrtićima. Tačnije, Vlada KS će subvencionirati dio sredstava za boravak u privatnim vrtićima onima za koje nema mjesta u Javnoj ustanovi Djeca Sarajeva.

Pravo prijave na javni poziv imaju predškolske ustanove koje ispunjavaju uvjete za rad u skladu sa Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju i Pravilnikom o utvrđivanju uvjeta za osnivanje, sadržaju i načinu vođenja Registra predškolskih ustanova, a upisane su u Registar predškolskih ustanova Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Pregled pristiglih prijava na javni poziv izvršit će komisija koju imenuje ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Komisija će nakon pregleda pristiglih prijava obići predškolske ustanove radi reverifikacije uvjeta rada.

"Sa predškolskim ustanovama koje bude ispunjavale uvjete propisane zakonom, pravilnikom i javnim pozivom, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS će potpisati ugovore o sufinansiranju boravka djece s liste čekanja Javne ustanove Djeca Sarajeva", navodi se u javnom pozivu.