BiH
0

Pritvor za tri žene iz Živinica koje su navodile na prostituciju

FENA
Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio jednomjesečni pritvor za Mejru Durić (47), Ajku Nukić (54) i Amiru Ahmetović (53), nastanjene u Živinicama, zbog sumnje da su počinile produženo krivično djelo navođenje na prostituciju.

Mejra Durić je osumnjičena da je od marta 2015. do jula 2016. godine u ugostiteljskom objektu koji je vodila u Živinicama veći broj djevojaka koje su radile ili dolazile u objekat, među kojima je bilo i maloljetnica, navodila da pružaju seksualne usluge muškarcima, te je dio novca zadržavala za sebe, a dio davala djevojkama.

Ajka Nukić je osumnjičena da je od aprila 2010. do juna 2015. godine veći broj djevojaka navodila da za novac pružaju seksualne usluge muškarcima u ugostiteljskom objektu koji je vodila u Živinicama i na drugim lokacijama.

Amira Ahmetović je osumnjičena da je od novembra 2015. do januara 2016. godine dvije djevojke, od kojih je jedna bila maloljetna, navodila da u ugostiteljskim objektima u Tuzli i Živinicama i u njenom stanu u Živinicama, većem broju muškaraca pružaju seksualne usluge za novac.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona po nalogu Tužilaštva i po naredbama Kantonalnog suda Tuzla izvršili su pretrese na većem broju lokacija u Živinicama, kada su osumnjičene uhapsili.

MUP TK je obavio kriminalističku obradu nad osumnjičenim te ih uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predao u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac donio je naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, saopćeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.