Okružni sud u Trebinju
0

Pritvor za trgovce drogom uhapšene u akciji "Rogoj"

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Trebinju odredio je jednomjesečni pritvor za Branka Drakulića, Aleksandra Koromana i Predraga Pejovića iz Foče i Edina Arnautovića iz Sarajeva, koji su uhapšeni u policijskoj akciji "Rogoj" zbog osnova sumnje da su se bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, potvrdio je Srni predsjednik Okružnog suda Trebinje Bojan Stević.

Prema njegovim riječima, ukoliko Tužilaštvo u tom vremenskom periodu ne završi istragu, može predložiti sudu da se pritvor produži još za dva mjeseca u fazi istrage.

U akciji "Rogoj", koja je prije dva dana izvedena na Palama i Foči, uhapšeni su i Radovan Vuković, Đorđe Marić, Maksim Koroman iz Foče i Mirza Alić iz Sarajeva, koji su nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu Trebinje pušteni na slobodu.

Policija još traga za Nemanjom Jojićem i Aleksandrom Trifkovićem iz Foče, koji su u bjekstvu.

Na čelu kriminalne grupe, koja je uhapšena, nalazilo se lice sa područja Kantona Sarajevo, kao glavni rasturač  droga, dok su ostala lica, u svojstvu uličnih dilera, kupovala drogu od njega i prodavala je na području Foče, Ustikoline i Goražda, saopšteno je ranije iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.