{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pritisci na sindikat moraju prestati

F
12.6.2007. u 16:30
0
0
Pritisci na sindikat moraju prestati
0
Pritisci na sindikat moraju prestati
U Bihaću na okruglom stolu o temi "Analiza realizacije zahtjeva iz usvojene platforme Saveza samostalnih sindikata BiH i zahtjeva Sindikalnog foruma USK-a", kojem su prisutvovali i predsjednik Saveza samostalnog sindikata BiH Edhem Biber te predsjednici granskih i kantonalnih sindikata FBiH, ponovljeni su zahtjevi s foruma iz septembra prošle godine.
Radi se o zahtjevu Sindikata da ga vlasti prihvate kao ravnopravnog partnera u rješavanju nagomilanih problema. Prošla vlast nije se oglasila ni o jednom pitanju pa će isti zahtjevi biti upućeni i ovoj Vladi Kantona, izjavio je predsjednik Sindikata USK-a Muhamed Mahmutović.

Govorilo se i o sve izraženijoj pojavi pritisaka na Sindikat, što je potvrdio i predsjednik Sindikata BiH Edhem Biber ističući da je stanje u BiH svakim danom sve lošije. Najnoviji slučaj koji je spomenut danas jeste pokušaj iznuđivanja da se pripadnici MUP-a USK-a isključe iz Sindikata pod prinudom.

Stoga je zaključeno da se ovakve negativne pojave moraju zaustaviti, a Sindikat ojačati, te da se neće odustati od zahtjeva koji su postavljeni još prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: