Banovići
0

Prisustvujte humanitarnom koncertu i pomozite djevojčici Maidi Čekmić

Sarajevo-x.com
Maida Čekmić
Maida Čekmić
Maida Čekmić iz Banovića ima tek 13 godina i boluje od teškog oblika leukemije. Liječenje je započela terapijama na Odjelu hematoonkologije UKC-u Koševo u Sarajevu. Njen boravak u bolnici zasad se finasira iz Fonda solidarnosti FBiH.

Ljekari su Maidi otkrili bolest nakon što je potražila njihovu pomoć, ljetos kada je tragično preminula njena majka. Njen otac Mehmedalija, uposlenik Komunalnog preduzeća u Banovićima, od tada je na bolovanju, kako bi mogao posjećivati kćerku u bolnici.

Prema savjetu ljekara morao joj je organizovati poseban režim ishrane i biti što češće s njom, jer djevojčica, osim bolesti teško podnosi činjenicu da je iznenada ostala bez majke.

Grupa Maidinih sugrađana odlučila je organizovati humanitarni koncert, kako bi prikupila novac prijeko potreban njoj, njenom ocu i bratu.

U Sportsko-kulturnom centru u Banovićima, u utorak 7. decembra nastupt će Amel Ćurić i Enver Lugavić - Kice, te banovićki bend Impuls i dva DJ-a, DeeJay L-zoe i DeeJay Scratch.

Ulaznice po cijeni od 2 KM već su puštene u uličnu prodaju. U Jutarnjem programu Radio televizije Tuzlanskog kantona u ponedjeljak, 29. novembra o detaljima ove humanitarne akcije govorit će njeni pokretači i organizaori koncerta.

Za sve koji mogu novčano pomoći liječenje Maide Čekmić u banci je otvoren žiro račun:

NLB TUZLANSKA BANKA:

132 730 000 000 0566

PARTIJA BROJ:

102 985 435