Traže vraćanje mandata
29

Pristalice DNS-a protestvovale ispred kuće političara koji je prešao u stranku Jelene Trivić

F. H.
Foto: DNS
Foto: DNS
Pristalice DNS-a okupile su se ispred kuće poslanika u Narodnoj skupštini RS-a Željka Dubravca zbog toga što je napustio ovu stranku i prešao u novosnovanu stranku Jelene Trivić - Narodni front.

Demonstrantima je bilo sporno to što je Dubravac u entitetsku skupštinu ušao preko kompenzacije, a sada ne želi vratiti mandat DNS-u.

"Željko Dubravac kaže da ima principe i moralnu obavezu prema svojim glasačima, a njegovi principi su nekoliko hiljada maraka. On je tako jeftin iz razloga što se nije potrudio da osvoji mandat, već ga je dobio od DNS-a. Njegov jedini princip i moralna obaveza mora biti da nam vrati mandat jer smo mu ga mi dali," kazao je Predrag Nešić, poslanik DNS-a i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ranije je Jelena Trivić pozvala MUP RS-a da zabrani okupljanje na privatnom posjedu, te zaprijetila da će ukoliko se to ne desi samoorganizovati kako bi zaštitili Dubravca i njegovu porodicu od neprijatnosti.

Prelaskom Dubravca, Trivić je došla do drugog poslanika u NSRS-a, ranije je Narodnom frontu pristupio Radislav Dončić iz PDP-a