{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripreme za rebalans federalnog budžeta

F
1.9.2010. u 17:18
0
1
Pripreme za rebalans federalnog budžeta
0
Pripreme za rebalans federalnog budžeta
Na danas popodne održanoj sjednici u Sarajevu, Vlada Federacije BiH razmatrala je Informaciju o pregovorima s Međunarodnim monetarnim fondom i pripremama za izmjene budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu. Članove Vlade o ovome su informirali premijer FBiH Mustafa Mujezinović i zamjenik premijera i federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda.
Tokom razgovora o novom Pismu namjere, MMF je ocijenio da se Vlada FBiH ponašala racionalno, razborito i štedljivo, poduzimajući mjere na smanjenju javne potrošnje. Očuvanje budžetske stabilnosti u tekućoj godini podrazumijeva daljnje usklađivanje rashodovne strane s raspoloživim mogućnostima, tako da će rebalansirani budžet biti za 115.690.031 konvertibilnu marku veći nego sadašnji i iznosit će 1.862.962.000 KM. Nedostajuća sredstva bila bi, uz ostale redovne budžetske prihode, planirane s povećanjem od 48,7 miliona KM, nadomještena i finansiranjem iz tri izvora: Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke i Evropske komisije.

Vlada FBiH će u oktobru analizirati prikupljanje prihoda i izvršenje budžeta, te, prema potrebi, sva budžetska davanja uskladiti s raspoloživim prihodima. Nakon što Vlada FBiH utvrdi konačan rebalans budžeta FBiH za 2010. godinu, uputit će ga Parlamentu FBiH na usvajanje, saopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Početkom sljedeće sedmice bit će nastavljena 156. sjednica Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: