{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripreme za rebalans federalnog budžeta

F
1.9.2010. u 17:18
0
1
Pripreme za rebalans federalnog budžeta
0
Pripreme za rebalans federalnog budžeta
Na danas popodne održanoj sjednici u Sarajevu, Vlada Federacije BiH razmatrala je Informaciju o pregovorima s Međunarodnim monetarnim fondom i pripremama za izmjene budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu. Članove Vlade o ovome su informirali premijer FBiH Mustafa Mujezinović i zamjenik premijera i federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda.
Tokom razgovora o novom Pismu namjere, MMF je ocijenio da se Vlada FBiH ponašala racionalno, razborito i štedljivo, poduzimajući mjere na smanjenju javne potrošnje. Očuvanje budžetske stabilnosti u tekućoj godini podrazumijeva daljnje usklađivanje rashodovne strane s raspoloživim mogućnostima, tako da će rebalansirani budžet biti za 115.690.031 konvertibilnu marku veći nego sadašnji i iznosit će 1.862.962.000 KM. Nedostajuća sredstva bila bi, uz ostale redovne budžetske prihode, planirane s povećanjem od 48,7 miliona KM, nadomještena i finansiranjem iz tri izvora: Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke i Evropske komisije.

Vlada FBiH će u oktobru analizirati prikupljanje prihoda i izvršenje budžeta, te, prema potrebi, sva budžetska davanja uskladiti s raspoloživim prihodima. Nakon što Vlada FBiH utvrdi konačan rebalans budžeta FBiH za 2010. godinu, uputit će ga Parlamentu FBiH na usvajanje, saopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Početkom sljedeće sedmice bit će nastavljena 156. sjednica Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: