Remont i modernizacija
0

Pripreme za narednu turističku sezonu u RS-u

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković sastaće se sutra na Jahorini sa predstavnicima Olimpijskog centra Jahorina, Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo i hotelijerima sa kojima će razgovarati o pripremama za narednu turističku sezonu.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman rekao je Srni da je u planu da se ovakvi razgovori obave sa svim relevantnim institucijama koje učestvuju u pripremama turističke sezone, kao što su opština Pale, grad Istočno Sarajevo, inspekcije i drugi.

"Želimo da počnemo razgovore o rješavanju problema sa kojima se Jahorina susreće i o tome šta treba da uradimo u narednom periodu kako bi što bolje dočekali narednu zimsku sezonu", istakao je Koroman.

On je istakao da je jedno od pitanja i remont i modernizacija ski-liftova, zbog čega je raspisan tender o nabavci dva šestosjeda.

Prema njegovim riječima, Akcionarsko društvo Olimpijski centar Jahorina će u četvrtak, 16. aprila, nakon objavljenog oglasa o nabavci dvije šestosjedne žičare na lokacijama Poljice i Ogorjelica jedan, u 13 sati, pristupiti otvaranju ponuda.

Koroman nije mogao potvrditi koliko će koštati ova investicija, navodeći da će pravu informaciju imati kada budu otvorene ponude.

On je naglasio da bi na sutrašnjoj sjednici Skupština akcionara trebalo da donese odluku o emisiji akcija Olimpijskog centra Jahorina u vrijednosti od 16 miliona KM, kako bi mogli ući u ovaj posao.

Navodeći da je Vlada RS, preko Investiciono-razvojne banke i fondova koji su u vlasničkom udjelu Olimpijskog centra Jahorina, izvršila prvu dokapitalizaciju u iznosu od 10 miliona KM akcija, Koroman je izrazio očekivanje da će Vlada ponovo preko fondova kupiti 16 miliona akcija i izvrši drugu dokapitalizaciju.