{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripreme za komemoraciju u Potočarima

F
8.7.2008. u 14:48
0
0
Pripreme za komemoraciju u Potočarima
0
Pripreme za komemoraciju u Potočarima
Na dan komemoracije, 11. jula, u Memorijalnom centru Potočari obavit će se dženaza za 307 identificiranih Srebreničana, istakao je danas na posljednjoj sjednici Organizacionog odbora Kenan Karavdić, pomoćnik direktora preduzeća Gradska groblja Visoko.
On je dodao da se ovog puta radi samo o muškim osobama, od kojih je najmlađa žrtva imala 15, a najstarija 84 godine. Bit će nekoliko slučajeva ukopavanja braće, a obavit će se dženaza za tri brata Halilović, koji će se ukopati do mezara još jednog brata i oca.

Husein ef. Kavazović je naglasio da će 11. jula u Potočarima biti priređeno nekoliko vjerskih sadržaja, uz dolazak vjerskih službenika i zvaničnika iz susjednih i islamskih zemalja.

Prisutnima će se obratiti Abdurahman Malkić, načelnik Općine Srebrenica, Charles English, američki ambasador u BiH, Miroslav Lajčak, visoki predstavnik u BiH i Haris Silajdžić, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Prema riječima Abdurahmana Malkića, predsjednika Organizacionog orbora, obilježavanje genocida nad Bošnjacima Srebrenice, teče po planu, a do polovine jula širom svijeta organizirat će se još nekoliko prigodnih programa posvećenih stradanju srebreničkih Bošnjaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: