{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priprema interventnih mjera zbog obustave dotoka gasa

F
7.1.2009. u 16:26
0
4
Priprema interventnih mjera zbog obustave dotoka gasa
0
Priprema interventnih mjera zbog obustave dotoka gasa
Vlada Kantona Sarajevo je u današnjem nastavku druge vanredne sjednice definisala sistemske mjere za pomoć građanima Sarajeva zbog problema koje oni imaju usljed obustave dotoka gasa i reduciranja grijanja te korišćenja toplotne energije, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.
Vlada će putem svog Ministarstva finansija u naredna 24 sata rezervisati kod snabdjevača i Javnog preduzeća "Sarajevošume" raspoložive količine čvrstog ogrijeva, drva i uglja.

U narednih 48 sati, po nalogu kantonalne vlade, štabovi Civilne zaštite će u saradnji s mjesnim zajednicama na području Kantona sačiniti i dostaviti spiskove domaćinstava koji imaju potrebu za snabdijevanjem čvrstim gorivom.

Civilna zaštita Kantona je zadužena da odredi lokacije u mjesnim zajednicama gdje bi se jednokratna pomoć u ovim energenatima mogla uručiti onima kojima je potrebna.

Ovim interventnim mjerama Vlada želi poručiti građanima Sarajeva da je spremna sistemski i kontinuirano iznalaziti rješenja kako bi obezbijedila grijanje domaćinstava u Kantonu Sarajevo u situaciji dugoročnog prekida snabdijevanja gasom.

Vlada KS-a apeluje svim snabdjevačima i trgovcima čvrstim ogrijevom, kao i trgovcima grijnim tijelima da ne zloupotrebljavanju tešku situaciju u kojoj su se našli građani Sarajeva i ne podižu cijene svojih proizvoda upravo kad zajedno trebamo naći načina da olakšamo zimu Sarajlijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: