Višegrad
0

Pripadnik GPBiH spasio četiri državljana Srbije

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policijski službenik Jedinice granične policije Višegrad u nedjelju u 05.50 sati prilikom odlaska na posao spasio je na magistralnom putu Ustiprača – Višegrad četiri državljana Republike Srbije koja su pala u liticu duboku oko 20 metara.

Srbijanski državljani doživjeli su saobraćajnu nesreću prilikom povratka s ljetovanja iz Crne Gore i putničkim vozilom BMW skrenuli u jezero Hidroelektrane Višegrad.

Policijski službenik Ismet Maslan pomogao je unesrećenima da se popnu uz liticu, a potom im pružio pomoć jer su bili u vidno rastresenom stanju i strahu. S obzirom da su dvije osobe imale lakše povrede, on ih je odvezao u bolnicu Višegrad, gdje im je pružena ljekarska pomoć.

Ovo je samo jedan od primjera proaktivnog djelovanja pripadnika Granične policije BiH i njihovog zalaganja u pružanju pomoći bh. građanima i onima koji prolaze kroz našu zemlju, saopćeno je iz Granične policije BiH.

U proteklih nekoliko mjeseci pripadnici Granične policije BiH iskazali su humanost i hrabrost u više navrata – spasili su državljanku Srbije iz kanjona Rzav, spriječili utapanje dvaju malodobika i starije osobe u rijeci Savi, ugasili požar u privatnom stanu u Velikoj Kladuši te spasili od utapanja mještanina Prisoja iz Buškog jezera.