Bogatstvo različitosti
130

Pripadnici svih konfesija proslavili Bajram u centru Tuzle: Baklava i muzika za muslimanski blagdan

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Pripadnici svih konfesija danas su se okupili u centru Tuzle kako bi proslavili Bajram. Uz bogat kulturni program te degustaciju baklave obilježili su najveći muslimanski blagdan.

Brojni građani Tuzle danas su se okupili na Trgu slobode na javnoj proslavi Bajrama, a tom prilikom su mogli uživati u bogatom programu. Uz neizostavnu baklavu, ostale slastice i pića pripadnici svih konfesija radovali su se najvećem muslimanskom blagdanu.

"Danas smo još jednom pokazali zajednički život jer smo vidjeli raznolikost svih nacija koje su došle kako bi skupa proslavili jedan od najvećih muslimanskih blagdana. Ovo je jedan veliki čin i veliko druženje građanki i građana Tuzle. Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti od srca čestitam Bajram", kazao je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Zijad Lugavić (Foto: A. K./Klix.ba)
Zijad Lugavić (Foto: A. K./Klix.ba)

Bajramski program na Trgu slobode obogatili su nastupi hora i orkestra Behram-begove medrese u Tuzli, članova Kulturno-umjetničkog društva Bosna, ženskog hora Učo te hora imama Medžlisa Islamske zajednice Tuzla "Gazi-Turali beg".

"Uopće nam nije bilo teško ovo organizirati, a naprotiv mi smo i ranije obilježavali sve značajne datume i praznike za sve naše građane. Drago nam je da nam se pridružio veliki broj građana za koje smo pripremili zaista bogat program", kazala je direktorica Turističke zajednice Tuzle Amra Jaganjac.

Amra Jaganjac (Foto: A. K./Klix.ba)
Amra Jaganjac (Foto: A. K./Klix.ba)

Proslava Bajrama upriličena je u okviru manifestacije Proljeće u Tuzli, a vrijedi kazati da je lokalna turistička zajednica u ranijem periodu na isti način obilježila sve ostale vjerske blagdane.