{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripadnici MUP-a RS oduzeli 47.572 petardi

S
20.1.2012. u 10:31
0
1
Pripadnici MUP-a RS oduzeli 47.572 petardi
0
Pripadnici MUP-a RS oduzeli 47.572 petardi
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske oduzeli su od decembra ukupno 47.572 komada petardi, 304 komada raketa i 308 prskalica u okviru akcije suzbijanja nezakonite prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava.
Policijski službenici izdali su ukupno devet prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja prema Zakonu o javnom redu i miru, saopšteno je iz MUP-a.

Tokom pretprazničnog i prazničnog perioda nisu zablježeni slučajevi povređivanja maloljetnika, dok su evidentirana samo dva slučaja povređivanja punoljetnih osoba.

Osim javnih kampanja u svim opštinama Republike Srpske i distribucije 18.000 komada promotivno-propagandnog materijala, organizovano je i 260 predavanja u prosvjetno-obrazovnim ustanovama o opasnostima nestručnog i nepažljivog rukovanja pirotehnikom.

Kampanja ''Petarde nisu igračke'', čiji je cilj bio da građane upozori na opasnost od posljedica upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i nezakonite upotrebe vatrenog oružja, uspješno je provedena uz adekvatnu medijsku pažnju, što je znatno doprinijelo smanjenju upotrebe pirotehničkih sredstava nego prethodne godine.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: