Kampanja ''Petarde nisu igračke''
0

Pripadnici MUP-a RS oduzeli 47.572 petardi

SRNA
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske oduzeli su od decembra ukupno 47.572 komada petardi, 304 komada raketa i 308 prskalica u okviru akcije suzbijanja nezakonite prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Policijski službenici izdali su ukupno devet prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja prema Zakonu o javnom redu i miru, saopšteno je iz MUP-a.

   Tokom pretprazničnog i prazničnog perioda nisu zablježeni slučajevi povređivanja maloljetnika, dok su evidentirana samo dva slučaja povređivanja punoljetnih osoba.

   Osim javnih kampanja u svim opštinama Republike Srpske i distribucije 18.000 komada promotivno-propagandnog materijala, organizovano je i 260 predavanja u prosvjetno-obrazovnim ustanovama o opasnostima nestručnog i nepažljivog rukovanja pirotehnikom.

   Kampanja ''Petarde nisu igračke'', čiji je cilj bio da građane upozori na opasnost od posljedica upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i nezakonite upotrebe vatrenog oružja, uspješno je provedena uz adekvatnu medijsku pažnju, što je znatno doprinijelo smanjenju upotrebe pirotehničkih sredstava nego prethodne godine.